Résidence de l'Esperanto

The residence, which was built in the late 60’s, already possessed many architectural features, but needed to be reconfigured to respond to the owner’s lifestyle and to their contemporary family’s needs. The goal was to reorganise the spaces while preserving the home’s own character.

The design of the common areas has been rethought to create an open space that would allow the occupants to fully enjoy the surrounding nature and the natural light. This intention resulted in the enlargement of the windows and the demolition of a wall that was separating the kitchen from the dining room. The kitchen is now spacious, welcoming and fully open to the dining and the living areas.

The semibasement floor of the house located at the garden level has also been converted in an open area which can be divided by a bright yellow sliding door. In addition of being a great feature in the space, it provides the users with more flexibility.

The project was designed in collaboration with Guillaume Sasseville, designer from the Studio SSSVLL.

  • Year
    2015

  • Architecture
    Parka in collaboration with Guillaume Sasseville

  • Location
    Sainte-Foy (Québec), Canada

  • Project type
    Residential

  • Program
    Interior space planning

  • Size
    223 m²

  • Photo credit
    Jessy Bernier Photographe

> Back to all projects